Pui cu portocale
PrinteazaO reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce, pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui, salata rucola, sare si piper.
Poate te intereseaza si Piept de pui cu legume pe pat de orez brun
- două piepturi de pui mai mari
- 500 ml vin alb demisec
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- boia dulce
- boia iute
- pudră de curry
- 500 g fasole verde
- 3 portocale
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- salată rucola
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe 10 minute, se scurge de apă şi se căleşte 10 minute în ulei încins. Se condimentează, se amestecă bine cu un sfert de linguriţă de pudră de curry şi se mai prăjeşte două minute.
Piepturile de pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un bol de plastic. Se toarnă deasupra vinul, se presară o linguriţă de boia dulce, un vârf de linguriţă de boia iute, sare şi piper după gust. Se adaugă 50 ml ulei, o cană de apă, cepele curăţate, tăiate rondele şi usturoiul tăiat felii.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se aşază carnea într-o tavă, împreună cu felii de portocale şi legumele din marinată.
Se toarnă deasupra o parte din marinata din bol, se introduce în cuptor şi se coace până capătă o culoare aurie. Carnea şi legumele se servesc imediat, împreună cu fasolea şi salata rucola.
Pui cu portocale
Poftă bună!