Pui cu portocale

Printeaza

O reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce, pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui, salata rucola, sare si piper.

Poate te intereseaza si Piept de pui cu legume pe pat de orez brun

Ingrediente:Pui cu portocale

  • două piepturi de pui mai mari
  • 500 ml vin alb demisec
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • pudră de curry
  • 500 g fasole verde
  • 3 portocale
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • salată rucola
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe 10 minute, se scurge de apă şi se căleşte 10 minute în ulei încins. Se condimentează, se ames­tecă bine cu un sfert de lin­guriţă de pudră de curry şi se mai prăjeşte două minute.

Piepturile de pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un bol de plastic. Se toarnă deasupra vinul, se presară o lin­guriţă de boia dulce, un vârf de lin­guriţă de boia iute, sare şi piper după gust. Se adaugă 50 ml ulei, o cană de apă, cepele curăţate, tăiate rondele şi usturoiul tăiat felii.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se aşază carnea într-o tavă, împreună cu felii de portocale şi legumele din marinată.

Se toarnă deasupra o parte din marinata din bol, se intro­duce în cuptor şi se coace până capătă o culoare aurie. Carnea şi legumele se servesc imediat, împreună cu fasolea şi salata rucola.

Pui cu portocale

Pui cu portocale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.