Pui cu porumb si ardei

Printeaza

Pui cu porumb si ardei din: ciocanele de pui, porumb, ardei iute, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 12-16 ciocanele de pui
  • 4 curcuzi de porumb tanar
  • 8 ardei iuti
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Pisaţi usturoiul cât mai fin, frecaţi-l cu uleiul şi cu sare grunjoasă pentru a obţine o pastă.

Adăugaţi sucul de roşii, omogenizaţi şi puneţi în acest amestec ciocănelele de pui curăţate şi spălate.

Lăsaţi-le la rece o jumătate de oră, apoi scurgeţi-le de sos şi prăjiţi-le pe un grătar încins.

Tăiaţi porumbul în bucăţi de 5 – 8cm, înţepaţi fiecare bucată cu câte o scobitoare (ca să o puteţi mânui uşor pe grătar) şi puneţi porumbul la prăjit. Adăugaţi şi ardeii iuţi.

Când toate sunt prăjite uniform, pe toate părţile, luaţi-le de pe grătar şi puneţi-le într-un vas cu capac.

Stropiţi-le cu 2-3 linguri din marinataîn care a stat carnea, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l în repaus 5 minute înainte de servire.

Pui cu porumb si ardei


Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.