Pui cu porumb si ardei
PrinteazaPui cu porumb si ardei din: ciocanele de pui, porumb, ardei iute, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 12-16 ciocanele de pui
- 4 curcuzi de porumb tanar
- 8 ardei iuti
- 500 ml suc de rosii
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Pisaţi usturoiul cât mai fin, frecaţi-l cu uleiul şi cu sare grunjoasă pentru a obţine o pastă.
Adăugaţi sucul de roşii, omogenizaţi şi puneţi în acest amestec ciocănelele de pui curăţate şi spălate.
Lăsaţi-le la rece o jumătate de oră, apoi scurgeţi-le de sos şi prăjiţi-le pe un grătar încins.
Tăiaţi porumbul în bucăţi de 5 – 8cm, înţepaţi fiecare bucată cu câte o scobitoare (ca să o puteţi mânui uşor pe grătar) şi puneţi porumbul la prăjit. Adăugaţi şi ardeii iuţi.
Când toate sunt prăjite uniform, pe toate părţile, luaţi-le de pe grătar şi puneţi-le într-un vas cu capac.
Stropiţi-le cu 2-3 linguri din marinataîn care a stat carnea, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l în repaus 5 minute înainte de servire.
Pui cu porumb si ardei
Pofta buna!