Pui cu porumb
PrinteazaO reteta de pui cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de porumb, zahar, faina, patrunjel, sare si piper.
- 1 pui de 1,5 kg
- 2 cepe
- 8 linguri ulei
- 1 lingură pastă de tomate
- 450 g boabe de porumb congelate
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi puiul şi îl porţionaţi. Curăţaţi ceapa şi o tăiaţi mărunt. Înăbuşiţi bucăţile de carne în ulei, întorcându-le pe ambele părţi, apoi le scoateţi pe o farfurie.
Înăbuşiţi ceapa în uleiul rămas. Când a devenit lucioasă, stingeţi cu pasta de tomate diluată cu 300 ml apă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute.
Pasaţi sosul. Fierbeţi bucăţile de carne în sos timp de 20 de minute. Adăugaţi porumbul congelat. Lăsaţi carnea să mai fiarbă împreună cu porumbul, timp de 10 minute.
La sfârşit, adăugaţi zahărul şi făina dizolvată în 3 linguri cu apă rece. Săraţi şi condimentaţi mâncarea după gust şi lăsaţi să mai dea în câteva clocote. Când aduceţi la masă porţiile, le presăraţi cu pătrunjel tocat fin.
Pui cu porumb
Pofta buna!