Pui prajit cu ciuperci
PrinteazaPui prajit cu ciuperci
- 1,2 kg de pui
- 4 linguri de unt
- sare
- piper
- făină
- 100 g costiţă
- 2 cepe
- 250 g ciuperci
- 250 ml vin alb
- 125 ml apă
- supă
- 200 g măsline
Mod de preparare:
Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie carnea în opt bucăţi, se condimentează cu sare, piper, apoi se dau prin făinăşi se prăjesc în unt, după care se dau deoparte.
În untul care a rămas, se prăjeşte costiţa tăiată mărunt, se adaugă două cepe tocate fin şi ciupercile, apoi se stinge cu vinul şi supa de pui.
Se adaugă carnea de pui şi se mai fierbe timp de 20 de minute adăugăm măslinele şi dăm, timp de douăzeci de minute, la cuptor.
La final, se serveşte cu pătrunjel tocat fin pe deasupra.
Pofta buna!