Pui prajit cu mancare de dovleac
PrinteazaPui prajit cu mancare de dovleac din: pulpe de pui sau piept de pui, dovleac, marar, smantana, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 bucăţi pulpe sau 4 jumătăţi de piept de pui
- 1 dovleac de circa 1 kg, mai copt
- 1 legătură de mărar verde
- 200 g smântână
- 2 linguri făină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul, îl speli şi îl dai pe răzătorea mare sau îl tai fâşii subţiri, tl sărezi uşor si il lasi aşa puţin, apoi îl storci bine.
Il pui la fiert împreună cu mărarul tocat mărunt sau în legătură, aşa cum este, în apă cât să-l acopere şi-l fierbi circa 5 minute, de la primul clocot.
Din făină şi ulei prepari un rântaş de culoare uşor aurie, fără boia, pe care îl adaugi la dovleacul aflat în fierbere.
Adaugi şi smântână, mai condimentezi după gust şi mai laşi puţin la fiert.
Servesti alături de carnea prăjită fie în ulei, fie la grătar, condimentată inprealabil cu sare şi piper.
Pofta buna!