Pui provensal cu legume
PrinteazaPui provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si piper.
- 1 pui mare
- 2 dovlecei tineri
- 2 ardei grasi verzi
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 500 ml supa strecurata de pui
- rozmarin proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi puiul, îl speli, îl usuci cu prosoape absorbante şi-l aşezi într-un vas termorezistenL Ungi bucăţile de carne cu un amestec de ulei, usturoi zdrobit şi cimbru uscat, presari sare şi piper, după gust, şi dai la cuptor pentru circa 30 de minute, acoperit cu capac.
Adaugi printre bucăţile de carne ceapa tăiată rondele, ardeii tăiaţi fâşii, dovleceii tăiaţi felii şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi.
Adaugi felii subţiri de lămâie, potriveşti gustul de sare, torni supa de pui peste toate ingredientele şi introduci din nou vasul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.
Il serveşti cald, garnisit cu frunzuliţe de rozmarin verde.
Pui provensal cu legume
Pofta buna!