Pui provensal cu legume

Printeaza

Pui provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Pui_provensal_cu_legume

  • 1 pui mare
  • 2 dovlecei tineri
  • 2 ardei grasi verzi
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 500 ml supa strecurata de pui
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porţionezi puiul, îl speli, îl usuci cu prosoa­pe absorbante şi-l aşezi într-un vas termorezistenL Ungi bucăţile de carne cu un amestec de ulei, usturoi zdrobit şi cimbru uscat, presari sare şi piper, după gust, şi dai la cuptor pentru circa 30 de minute, acoperit cu capac.

Adaugi printre bucăţile de carne cea­pa tăiată rondele, ardeii tăiaţi fâşii, dovlece­ii tăiaţi felii şi roşiile curăţate de coajă şi tăia­te cuburi.

Adaugi felii subţiri de lămâie, potri­veşti gustul de sare, torni supa de pui peste toate ingredientele şi introduci din nou vasul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când carnea şi legumele sunt bine pătrun­se.

Il serveşti cald, garnisit cu frunzuliţe de rozmarin verde.

Pui provensal cu legume

Pui_provensal_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.