Pui provensal
PrinteazaO reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ardei grasi, dovlecei si rosii.
- 1 pui mai maricel
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 ardei grasi
- 2 dovlecei
- 200 g rosii mici
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de la aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul presat si cu cimbrul uscat, se unge puiul, se baga la cuptor si se prajeste circa 30 de minute la 200C.
Ardeii si dovleceii, curatati si spalati, se taie fasii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper, se baga din nou la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute.
Cam cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor se adauga si rosiile intregi sau taiate in doua. Puiul astfel preparat se serveste cu paine alba.
Pofta buna!