Pui provensal

Printeaza

O reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ardei grasi, dovlecei si rosii.

Ingrediente:Pui provensal

  • 1 pui mai maricel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 ardei grasi
  • 2 dovlecei
  • 200 g rosii mici

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200C. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de la aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul presat si cu cimbrul uscat, se unge puiul, se baga la cuptor si se prajeste circa 30 de minute la 200C.

Ardeii si dovleceii, curatati si spalati, se taie fasii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper, se baga din nou la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute.

Cam cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor se adauga si rosiile intregi sau taiate in doua. Puiul astfel preparat se serveste cu paine alba.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.