Pui cu prune şi gutui
PrinteazaO reteta de pui cu prune si gutui din: pui, prune, gutui, zahar, faina, vin alb, sare si ulei.
- 1 pui mare
- 1/2 kg prune
- 1/2 kg gutui
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 1/2 pahar apă
- 1/2 pahar vin alb
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, îl săraţi şi îl căliţi în puţin ulei. Spălaţi prunele, le desfaceţi în 2 şi le scoateţi sâmburii. Spălaţi gutuile, le tăiaţi în sferturi şi le scoateţi mijlocul tare şi seminţele.
Căliţi prunele şi gutuile în uleiul rămas de la pui. Caramelizaţi zahărul, îl stingeţi cu puţină apă, apoi adăugaţi făina dizolvată în apă, vinul şi amestecaţi bine.
Luaţi o cratiţă şi amestecaţi puiul cu prunele, gutuile şi sosul şi le lăsaţi să fiarbă circa 15 – 20 de minute.
Pui cu prune şi gutui
Pofta buna!