Pui cu prune si mere

Printeaza

Pui cu prune si mere din: pui,  făină, unt, ceapă, apă, prune, mere, roşii, sos chilii, sare şi piper.

Ingrediente:Pui cu prune si mere

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 1 pahar apă
  • 7 prune
  • 4 mere
  • 250 g roşii
  • 1 linguriţă de sos chilii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli puiul şi îl porţionezi. Amesteci făina cu piper şi cu sare, dai bucăţile de pui prin acest amestec şi le prăjeşti în unt.

Pui bucăţile de pui într-un vas pe care să îl poţi introduce în cuptor. în grăsimea rămasă înăbuşi ceapa tăiată felii, adaugi sosul de chil­ii, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt.

După ce începe să fiarbă amestecul, adaugi sare şi piper, introduci prunele tăiate în sfer­turi şi merele curăţate şi tăiate rondele foarte subţiri.

Laşi să dea totul într-un clocot, apoi treci totul în vasul cu bucăţile de pui, îl acoperi şi îl dai la cuptor timp de 90 de minute. în vas mai poţi introduce şi cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.