Pui cu prune si miere

Printeaza

Pui cu prune si miere din: piept de pui, ulei, prune, sos, miere, otet.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 4 bucati piept de pui
  • 6 prune
  • 200 g sos dulce-acrişor,
  • 1/2 lingură condiment chinezesc
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură oţet de vin roşu
  • 1/2 lingură sos de soia
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Pui cu prune si miere: Intr-un vas pe foc încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 4 bucati piept de pui, până când se rumeneşte uniform. Lasă să stea deoparte.

Adaugă 6 prune, tăiate sferturi cu 200 g sos dulce-acrişor, 1/2 lingură condiment chinezesc, 1 lingură miere, 1 lingură oţet de vin roşu, 1/2 lingură sos de soia şi 200 ml apă.

Pune din nou carnea în vas şi lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 20-25 minute, până cănd carnea se pătrunde şi prunele sunt complet fierte, topite şi formează un sos gros.

Serveşte cu piure de cartofi şi praz prăjit în unt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Cvas de Grâu

Cvasul de grâu este perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară, dar poate fi o băutură reconfortantă în orice anotimp. Pregătirea ingredientelor: 12 ore (pentru înmuierea […]

Egon Müller Scharzhofberger Riesling

Istoria și Tradiția Egon Müller Scharzhofberger Riesling Această cramă de familie, situată în orășelul Wiltingen, pe malul râului Saar, face parte dintr-o istorie viticolă ce […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.