Pui cu rachiu de mere

Printeaza

Pui cu rachiu de mere din: pui intreg, carnat, slaninuta, smantana, mere, rachiu de mere, unt, zahar, scortisoara.

 

Ingrediente:

  • 1 pui întreg
  • cam 150 g cârnat proaspăt
  • o bucată de slăninuţă subţire şi destul de mare,  cât să acopere pieptul puiului
  • 100 g smântână
  • 3 mere
  • cam 150 ml rachiu de mere
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr
  • scorţişoară

 

Mod de preparare Pui cu rachiu de mere:

Puiul se curăţă şi se spală fără a fi tăiat pe piept, el urmând să fie umplut. Cârnatul se prăjeşte şi cu el se umple puiul.

Puiul umplut se leagă pentru a nu se desface şi se aşazâ pe spate (cu picioarele în sus), într-o cratiţâ cu puţină grăsime.

Peste pieptul puiului se pune bucata (bucăţile) de slănină tăiată cât se poate jje subţire, pentru a acoperi o suprafaţă cât mai mare din pieptul şi burta puiului. în cratiţa se mai adăugă cam 1 /2 cană de supă (sau chiar apă) şi se pune la cuptor, la foc potrivit.

Când puiul este fript, se scoate din cratiţâ, se dezleagă şi apoi se pune din nou în cratiţâ unde se stropeşte din belşug cu rachiu de mere.

Inainte de a-l băga din nou la cuptor, peste pui se mai toarnă cam 100 g de smântână fierbinte.

Separat, merele se taie în felii subţiri şi se pun într-o cratiţâ cu o lingură de unt, 1 /2 cană apă, zahăr şi scorţişoară.

Cratiţa se lasă la foc domol până ce merele se moaie.

Puiul se serveşte cu sos din cratiţa în care s-a prăjit, iar merele fierte se servesc alături, ca garnitură.

De menţionat că, în lipsa rachiului de mere se poate folosi şi rachiu de prune, însă, pentru aromă, „e mai bine cu rachiu de mere.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.