Pui rece marinat cu boabe de ienupăr

Printeaza

O reteta delicioasa de pui rece marinat cu boabe de ienupar din: pui, supa concentrata de pui, boabe de ienupar, foi de dafin, ceapa verde, ghimbir, ulei de masline extravirgin si piper boabe.

Ingrediente:Pui rece marinat cu boabe de ienupăr

  • 1 pui mediu
  • 1 cub supă concentrată de pui
  • 2  linguri boabe de ienupăr
  • 2 foi de dafin
  • 4  fire de ceapă verde
  • 5  cm rădăcină de ghimbir proaspăt
  • ulei de măsline extravirgin
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Spală puiul şi pune-1 într-o oală, toarnă apă cât să-l aco­pere, adaugă sare, după gust, cubul de supă concentrată, boabele de piper şi de ienupăr, precum şi ghimbirul curăţat în prealabil şi tăiat feliuţe (păstrează puţin pentru prepara­rea sosului).

Fierbe totul circa 40 de minute la foc potrivit, lasă puiul să se răcească în zeama în care a fiert, aromatizând cu foile de dafin. Când s-a răcit, scurge-l, zvântă-l şi pune-l în frigider pentru câteva ore.

Intre timp, prepară sosul: pune într-un castron pu­ţin ghimbir ras, ceapa tăiată rondele subţiri, sare şi ulei. Amestecă toate ingredientele şi pune sosul în frigider. Serveşte puiul tăiat bucăţi, cu sosul amestecat bine înainte de a-l turna.

Pui rece marinat cu boabe de ienupăr

Pui rece marinat cu boabe de ienupăr

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.