Pui cu remulad de avocado

Printeaza

Pui cu remulad de avocado din: ciocanele de pui, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, merisoare, ulei, vin, cimbru, rozmarin, cimbru, dafin, boia, zahar brun, sare, piper, avocado, lamaie, mustar de Dijon, castravete murat, arpagic, capere.

 

Ingrediente:

  • 5 ciocănele de pui
  • 5 cartofi mari
  • 5 morcovi
  • 3 cepe rosii
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • 100 g merişoare uscate
  • 2- 3 linguri ulei de măsline
  • 120 ml vin alb
  • 1 crenguţă cimbru verde
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 3- 4 foi de dafin
  • 1 linguriţă boia afumată
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • sare
  • piper mozaic măcinat

Pentru sos:

  • 1 avocado
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar Dijon
  • 1 castravete murat
  • 2 linguriţe capere
  • 1/2 ceapă roşie, de apă
  • 2-3 frunze de arpagic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Pui cu remulad de avocado:

Amesteci într-o pungă cimbrul uscat, boiaua, zahărul, sarea şi piperul proaspăt măcinat, împreună cu uleiul de măsline şi vinul alb.

Tai cartofii şi ceapa în sferturi şi morcovii în rondele.

Speli pulpele şi le usuci, apoi le pui în punga cu amestecul de condimente şi agiţi bine.

Tai usturoiul în jumătate. Pui carnea şi legumele într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, adaugi usturoiul şi presari merişoarele uscate, foile de dafin, cimbrul şi rozmarinul.

Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.

Pentru sos, mixezi miezul de avocado cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie.

In maioneza de avocado, încorporezi caperele, castraveţii fin tocaţi, ceapa fin tocată, sare şi piper după gust. Decorezi cu arpagic fin tocat.

Serveşti preparatul cu sosul remulad de avocado.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.