Pui cu rosii si branza
PrinteazaPui cu rosii si branza din: piept de pui, sare, piper, ceapa, ulei de masline, cimbru, rosii cherry, vin alb, supa de pui, gorgonzola.
Ingrediente:
- jumatate de pipet de pui cu piele (fara oase)
- sare
- piper
- 2 cepe mici
- 4 linguri ulei de masline
- 4 fire de cimbru
- 500 g rosii cherry
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml supa de pui
- 150 g branza gorgonzola
Mod de preparare:
Se sărează şi se piperează carnea. Se curăţă cepele şi se taie fiecare în câte 6 bucăţi, într-o tigaie se încing 3 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea, cu partea cu piele în jos.
Se întoarce si se prajeste si pe partea cealalta. Se scoate carnea din tigaie.
Se unge o tava cu restul de ulei si se asaza pieptul de pui cu partea cu piele in sus. Se spala rosiile, se taie jumatati si se adauga in tava, cu ceapa
. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna vinul amestecat cu supa. Se incinge cuptorul la 190 C si se coace circa 30 de minute.
Se scoate capaul si se adauga branza taioata bucati; se mai prajeste carnea 15 minute pana devine crocanta si aurie.
Se serveste cu paste si orez.
Pui cu rosii si branza
Pofta buna!