Pui cu rosii si branza

Printeaza

Pui cu rosii si branza din: piept de pui, sare, piper, ceapa, ulei de masline, cimbru, rosii cherry, vin alb, supa de pui, gorgonzola.

 

Ingrediente:

  • jumatate de pipet de pui cu piele (fara oase)
  • sare
  • piper
  • 2 cepe mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 fire de cimbru
  • 500 g rosii cherry
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml supa de pui
  • 150 g branza gorgonzola

 

Mod de preparare:

Se sărează şi se piperează carnea. Se curăţă cepele şi se taie fiecare în câte 6 bucăţi, într-o tigaie se încing 3 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea, cu partea cu piele în jos.

Se întoarce si se prajeste si pe partea cealalta. Se scoate carnea din tigaie.

Se unge o tava cu restul de ulei si se asaza pieptul de pui cu partea cu piele in sus.  Se spala rosiile, se taie jumatati si se adauga in tava, cu ceapa

. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna vinul amestecat cu supa. Se incinge cuptorul la 190 C si se coace circa 30 de minute.

Se scoate capaul si se adauga branza taioata bucati; se mai prajeste carnea 15 minute pana devine crocanta si aurie.

Se serveste cu paste si orez.

 

Pui cu rosii si branza

Pui_cu_rosii_si_branza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.