Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie
PrinteazaPui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de masline, samburi de pin si vin alb.
Ingrediente:
- 1 pui (cca 1,4 kg)
- 200 g ciuperci Champignon
- 4 roşii
- 1 ceapă franţuzească
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sâmburi de pin tocaţi
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Se spală puiul, se şterge şi se taie în opt. Se pregătesc ciupercile şi se taie sferturi. Se opăresc roşiile şi se curăţă de pieliţe şi seminţe; pulpa se taie cuburi.
Curăţă şi se toacă ceapa franţuzească şi usturoiul. Pregăteşte pătrunjelul şi se toacă.
Sărează şi se piperează bucăţile de pui; se pudrează cu puţină făină. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc bucăţile de pui de jur împrejur. Se scot şi se pun deoparte. Se călesc apoi ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă ciupercile şi se călesc împreună.
Adaugă roşiile, pătrunjelul şi sâmburii de pin şi se stinge totul cu vin.
Sărează, se piperează, se adaugă bucăţile de pui şi se lasă să se înăbuşe totul la cuptor cca 30 min. Se servesc în tigaie.
Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie
Pofta buna!