Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie

Printeaza

Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de masline, samburi de pin si vin alb.

Ingrediente:

  • 1 pui (cca 1,4 kg)
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 4 roşii
  • 1 ceapă franţuzeas­că
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură sâmburi de pin tocaţi
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Se spală puiul, se şterge şi se taie în opt. Se pregătesc ciuper­cile şi se taie sferturi. Se opăresc roşiile şi se curăţă de pieliţe şi seminţe; pulpa se taie cuburi.

Curăţă şi se toacă ceapa franţuzească şi usturoiul. Pregăteşte pătrunjelul şi se toacă.

Sărează şi se piperează bucăţile de pui; se pudrează cu puţină făină. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc bucăţile de pui de jur împrejur. Se scot şi se pun deoparte. Se călesc apoi ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă ciupercile şi se călesc împreună.

Adaugă roşiile, pătrunjelul şi sâmburii de pin şi se stinge totul cu vin.

Sărează, se piperează, se adaugă bucăţile de pui şi se lasă să se înăbuşe totul la cuptor cca 30 min. Se servesc în tigaie.

Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.