Bruschetele sunt un aperitiv sau gustare originar din Italia, recunoscut pentru simplitatea sa și pentru combinația de arome proaspete și gustoase. Ele constau în bucăți de pâine prăjită sau rumenită la cuptor, frecate cu usturoi și servite cu ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi roșii, busuioc, ulei de […]
Pui cu rosii si curry, in stil indian
PrinteazaPui cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca de cocos, patrunjel si suc de lamaie.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mari, taiate rondele
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingurita de pudra de ghimbir
- 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt
- 11⁄2 lingurita coriandru macinat
- 11⁄2 lingurita chimen macinat
- 1⁄4 lingurita sofran macinat
- 1 lingura pudra de curry
- 12 pulpe de pui, fara piele si os, taiate bucati mari, cat sa inghiti o data
- 400 g rosii in conserva, tocate
- 300 ml concentrat de supa de pui
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos
- 1 legatura de patrunjel tocat
- sucul de la o lamaie, plus sferturi de lamaie pentru servit
Mod de preparare:
Pui cu rosii si curry, in stil indian: Incinge uleiul intr-o tigaie non-ade-renta, adauga ceapa si caleste la foc mic 5 min, amestecand din cand in cand.
Pune usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, mirodeniile, asezoneaza si caleste 1 min.
Adauga puiul, prajeste 1 min, pune rosiile si concentratul de pui, lasa sa dea in clocot, apoi redu focul si fierbe 20 min, pana ce sosul scade putin, iar carnea de pui e bine patrunsa.
Adauga fulgii de cocos, coriandrul macinat si zeama de lamaie dupa gust. Serveste cu patrunjel tocat, sos de iaurt cu lamaie si sferturi de lamaie.
Pofta buna!
Bruschete – Istorie, beneficii si contraindicatii