Pui cu rucola, rosii si branza
PrinteazaPui cu rucola, rosii si branza din: piept de pui, branza, ou, marar, patrunjel, ardei, ridichi, rucola, rosii, piper, cimbru, ulei de masline.
- 1 piept de pui mari
- 200 g branza de capra sau feta
- 1 ou
- 1 legatura marar sau patrunjel
- 1 ardei rosu
- 1 legatura ridichi
- 1 caserola rucola
- cateva rosii mici
- piper
- cimbru
- 50 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Desfaci pieptul de pui în două, îndepărtând osul. în fiecare bucată de carne, faci câte o tăietură în partea mai groasă a cărnii, cu ajutorul cuţitului. Tăietura trebuie să fie mai adâncă, să obţii un buzunar.
Fierbi oul, îl decojeşti şi îl dai pe răzătoarea mică. Cureţi şi speli legumele. Toci foarte mărunt ardeiul roşu şi verdeaţa, după care le amesteci cu brânza mărunţită, până obţii o pastă. Umpli buzunarele cu această pastă, după care ungi carnea cu ulei de măsline amestecat cu un praf de piper şi puţin cimbru.
Incingi uleiul într-o tigaie şi înăbuşi bucăţile de piept umplut. Le acoperi cu un capac şi reduci intensitatea focului la mediu. După câteva minute, întorci carnea pe partea cealaltă şi repeţi această operaţiune, până când carnea prinde o crustă aurie.
Pe un platou, aşezi un strat de rucola, peste care pui bucăţile de piept umplut şi decorezi cu roşii mici şi cu felii de ridichi de toam¬nă. Rucola, roşiile micuţe şi ridichile de pe platou pot fi servite drept garnitură la preparat.
Pui cu rucola, rosii si branza
Pofta buna!