Pui rumenit la cuptor
PrinteazaO reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui.
- 1 ceapa mina, taiata julien
- 3 codite de telina, taiate bucati
- 2 lamai, una curatat de coaja si coaja rasa de la una
- 1 pui circa 1,4 kg
- 1 lingura ulei de masline
- cateva crengute de cimbru
- 175 ml vin alb, sec
- 1 lingura faina
- 500 ml supa limpede de pui
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Asaza pe fundul tavii de copt ceapa, coaja de la 1 lamaie si coditele de telina. Asaza puiul deasupra, stropeste cu uleiul si presara cu sare si piper. Stropeste cu zeama de la 1/2 lamaie.
Da la cuptor 20 de minute si apoi adauga coaja rasa de lamaie, cimbru si vinul si da din nou la cuptor 50-55 de minute. Verifica daca este patuns: inteapa cu varful unui cutit in partea cea mai groasa si daca zeama este limpede, atunci inseamna ca e gata.
Asaza friptura pe un fund din lemn si acopera cu folie. Toarna sucurile din tava intr-un vas mic. Dilueaza faina cu putina apa rece si adauga in vas impreuna cu supa limpede de pui. Amesteca pana cand clocoteste si lasa sa fiarba 5-10 minute, pana cand se ingroasa.
Potriveste gustul de sare si serveste sosul din sosiera incalzita, turnat peste carne.
Pui rumenit la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pui rumenit la cuptor