Pui rumenit la cuptor

Printeaza

O reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui.

Ingrediente:Pui rumenit la cuptor

  • 1 ceapa mina, taiata julien
  • 3 codite de telina, taiate bucati
  • 2 lamai, una curatat de coaja si coaja rasa de la una
  • 1 pui circa 1,4 kg
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 175 ml vin alb, sec
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa limpede de pui

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Asaza pe fundul tavii de copt ceapa, coaja de la 1 lamaie si coditele de telina. Asaza puiul deasupra, stropeste cu uleiul si presara cu sare si piper. Stropeste cu zeama de la 1/2 lamaie.

Da la cuptor 20 de minute si apoi adauga coaja rasa de lamaie, cimbru si vinul si da din nou la cuptor 50-55 de minute. Verifica daca este patuns: inteapa cu varful unui cutit in partea cea mai groasa si daca zeama este limpede, atunci inseamna ca e gata.

Asaza friptura pe un fund din lemn si acopera cu folie. Toarna sucurile din tava intr-un vas mic. Dilueaza faina cu putina apa rece si adauga in vas impreuna cu supa limpede de pui. Amesteca pana cand clocoteste si lasa sa fiarba 5-10 minute, pana cand se ingroasa.

Potriveste gustul de sare si serveste sosul din sosiera incalzita, turnat peste carne.

Pui rumenit la cuptor

Pui rumenit la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pui rumenit la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.