Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură
PrinteazaPui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură din: pui, unt, mustar cu boabe, cartofi, telina, mere rosii, nuci, pesmet, carnati, ou, patrunjel si unt.
- 1 pui mare (aproximativ 2 kg)
- 25 g unt
- 1 lingura de mustar cu boabe
- cartofi copti sau legume pentru servit, optional
pentru garnitura:
- 3 tulpini de telina Apio, tocat fin
- 2 mere rosii, curatate si tocat fin
- 100 g nuci, tocate
- 100 g pesmet, plus o mana separat pentru topping
- 400 g carne din carnati proaspeti
- 1 ou
- 1 mana de patrunjel, tocat
- 2 linguri de mustar cu boabe
- 25 g unt, plus extra pentru uns
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la l90°C/gaz 5 Pentru garnitură, pune într-un bol mare oate ingredientele, mai puţin untul, şi asezonează. Amestecă bine cu nâinile până se omogenizează.Asezonează puiul şi pune-l întro tavă de copt. Unge-I cu unt şi dă-l la ciptor, pe raftul din mijloc, timp de 50 de minute.
Intre timp, unge o tavă cu dimeisiunile de 20x30cm. Pune amestecul peitru garnitură, presară pesmetul şi piţin unt.Unge puiul cu muştar, pune-l pe un raft mai jos al cuptorului şi mai lasă-140 de minute până este complet pătrurs, iar zeama lăsată este limpede. Pune amestecul pentru garnitură în acjlaşi timp pe raftul de sus şi lasă-l 40-50 de minute până se rumeneşte şi devine crocant.
Lasă puiul să se odihnească 10 minute, apoi serveşte cu garnitura, alături de cartofi şi legume coapte (opţional).
Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură
Pofta buna!