Pui rusesc cu legume
PrinteazaPui rusesc cu legume din: pui, morcovi, telina, vin, lamaie, patrunjel, boia, ulei, sos de soia, sare.
- 1 pui
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 400 ml vin alb
- 1/2 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriţă cu boia
- 1 linguriţă cu sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le cât poţi de. mărunt sau dă-le pe răzătoarea mică. Amestecă-le cu două linguri cu ulei de măsline, boia şi zeama de lămâie.
Cu amestecul astfel obţinut, umple puiul. Unge puiul cu sos de soia şi restul de ulei şi condimentează-l cu un praf de sare. Aşază-l într-un vas termorezistent şi toarnă vinul deasupra.
Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă-l la cuptor, la foc mediu, 40-45 de minute. îndepărtează folia şi lasă-l să se rumenească puţin. Serveşte alături de salată.
Pofta buna!