Pui rusesc
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui rusesc din: pui, morcovi, telina, vin alb, patrunjel, ulei de masline, boia, sos de soia si sare.
- 1 pui
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 400 ml vin alb
- 1/2 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriţă cu boia
- 1 linguriţă cu sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le cât poţi de mărunt sau dă-le pe răzătoarea mică. Amestecă-le cu două linguri cu ulei de măsline, boia şi zeama de lămâie. Cu amestecul astfel obţinut, umple puiul.
Aşază-l într-un vas ter- morezistent şi toarnă vinul deasupra. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă-l la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. îndepărtează folia şi lasă-l să se rumenească puţin. Serveşte-l alături de salată.
Pui rusesc
Pofta buna!