Pui Saag
PrinteazaO reteta de pui Saag din: carne de pui, usturoi, ceapa, rosii, ghimbir, lapte, spanac, unt, piper, coriandru, sofran, cardamom, cuisoare, ulei vegetal, garam masale si sare.
preparat specific indian
- 1.400 g carne de pui fără piele
- 5 căţei de usturoi zdrobiţi
- două cepe mari tocate
- două roşii zdrobite
- o rădăcină de ghimbir de 2,5 cm rasă
- 4 linguri de lapte
- 4 legături de spanac spălate şi tocate
- două linguri de unt
- o jumătate de linguriţă de piper
- o linguriţă de pudră de coriandru
- o jumătate de linguriţă de şofran
- două bucăţi de cardamom
- două cuişoare
- 7 linguri de ulei vegetal
- o linguriţă de garam masala
- o jumătate de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Se încing patru linguri de ulei şi se prăjesc bucăţile de pui câteva minute, până când devin aurii, într-o oală adâncă se pune spanacul şi se adaugă un sfert de cană de apă.
Se aduce la fierbere şi, când s-a înmuiat, se scurge şi se mixează într-un blender. în uleiul rămas se prăjesc ghimbirul, usturoiul şi ceapa, până când devin maronii.
Se adaugă roşia, sarea, piperul, pudra de coriandru, şofranul, cuişoarele şi cardamomul. Se stinge cu o lingură de apă şi se mai lasă la foc mic încă 10 minute. Se adaugă bucăţile de came şi laptele.
Se lasă pe foc până când puiul se înmoaie. Se adaugă spanacul şi garam maşala. Se lasă pe foc până când spanacul începe să se prindă de tigaie. Se ia de pe foc şi se adaugă unt, apoi se acoperă şi se serveşte.
Pui Saag
Poftă bună!