Pui cu salată de varză
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu salata de varza din: pulpe de pui, varza alba, morcovi, ceapa rosie, maioneza, otet de vin alb, coriandru, ardei iute, zeama de lime, usturoi, coriandru, scortisoara si ghimbir.
- 8 pulpe de pui
- 1/2 varza alba mica, taiata bucati
- 4 morcovi, curatati si taiati in bucati
- 1 ceapa rosie, taiata in felii fine
- 3 linguri maioneza
- 2 linguri otet de vin alb
- 1 legatura mica de coriandru, tocat
marinada:
- 4 ardei iuti rosii, tocati fin
- zeama de la 2 lime
- 2 catei de usturoi striviti
- 1 lingurita de coriandru macinat
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita de ghimbir macinat
Mod de preparare:
Se pun carnea de pui şi ingredientele pentru marinadă într-un castron şi se amestecă. Se lasă la marinat cam două ore, dacă este posibil, sau cel puţin 15 minute.
Se pun varza, morcovii şi ceapa într-un castron. Se freacă maioneza şi oţetul, apoi se amestecă cu legumele şi se asezonează cu sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se pune carnea pe un grătar de sârmă deasupra unei tigăi şi se prăjeşte puiul 30-40 de minute. Se adaugă coriandru în salata de varză şi se serveşte cu puiul.
Pui cu salată de varză
Pofta buna!