Pui cu salata

Printeaza

Pui cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute, seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru.

Ingrediente:

  • 4 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 2 linguri ulei de susan
  • cate 1 lingurita fulgi de ardei iute, seminte de chimion si piper Sichuan
  • 3 linguri de zahar brun
  • 3 linguri sos de soia
  • zeama de la 1 lamaie, plus felii de lamaie pentru servire
  • 1/2 varza mica, feliata fin
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat
  • 1 legatura mica de coriandru, pentru servire

 

Mod de preparare:

Taie fiecare piept de pui pe lungime (dar nu complet) şi deschide-l ca pe o carte.

Acoperă carnea cu folie alimentară şi aplatizeaz-o cu sucitorul sau cu ciocanul de şniţele.

Apoi stropeşte cu două linguriţe de ulei de susan.

Zdrobeşte în mojar fulgii de ardei iute, seminţele de chimion şi piperul, dar amestecul nu trebuie să fie foarte fin.

Asezonează carnea de pui cu sare şi mixul de condimente şi las-o la frigider.

Intr-un bol, amestecă restul de ulei de susan, sosul de soia şi zeama de lămâie.

Pune varza, ceapa şi ardeiul iute într-un bol mai mare. Toarnă peste ele jumătate din cantitatea de dressing şi amestecă bine.

Foloseşte dressingul rămas ca sos pentru înmuiat bucăţile de pui.

Incinge grătarul. Aşază puiul pe grătar şi lasă-l 5-6 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.

Serveşte-l cu salata.

 

Pui cu salata

Pui_cu_salata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.