Pui cu salsa

Printeaza

Pui cu salsa din: salata verde, papaya, piept de pui, mango, ardie gras, ceapa rosie, menta, ardei iute, suc de lamaie, otet balsamic, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_salsa

  • 1 capatana salata verde
  • 1 papaya
  • 400 g piept de pui afumat, fara piele

salsa:

  • 1 papaya
  • 1 mango
  • 1 ardie rgas rosu mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 fire menta
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi salsa: se taie în jumătate, pe lung, fructul de papaya şi se scot sâmburii cu lingura.

Se decojesc jumătăţile şi se taie pulpa cuburi. Fructul de mango se taie în două pe lung, cu un cuţit ascuţit.

Se taie pulpa în cuburi, cu atenţie să nu tăiem prea adânc, pentru ca să nu vătămăm coaja.

Se desprind cu degetele cuburile de coajă şi se adaugă la papaya. Se decojeşte ardeiul gras cu instrumentul de decojit.

Se taie în două, se curăţă de cotor şi de pieliţele albe, apoi pulpa se taie cuburi. Se decojeşte ceapa şi se taie inele.

Se toacă menta.

Se taie în două ardeiul iute, pe lung, se curăţă de cotor şi de pieliţele albe, iar pulpa se toacă.

Intr-o ceaşcă se amestecă sucul de lămâie cu oţet; se adaugă menta şi ardeiul.

Se toarnă sosul peste fructe şi ardei gras şi se acoperă; se dă salsa la frigider cca 3 ore.

Se despart şi se curăţă frunzele de salată. Se taie în jumătate, pe lung, fructul de papaya şi se scot sâmburii cu lingura.

Pulpa de papaya şi pieptul de pui afumat se taie felii subţiri.

Pe farfurii se repartizează frunzele de salată şi se aşază deasupra felii de papaya si de carne.

Se toarna deasupra salsa.

Pui cu salsa

Pui_cu_salsa

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.