Pui in sampanie cu struguri si migdale
PrinteazaPui in sampanie cu struguri si migdale din: fileuri de piept de pui, faina, sare, unt, ceapa, şampanie, bulion, usturoi, boia dulce, curcuma, smântână, struguri albi, pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui
- 1 lingură făină
- 1/2 linguriţă sare
- 60 g unt
- 2 cepe
- câte 125 ml şampanie şi bulion
- 2 linguri migdale măcinate
- 1 căţel de usturoi
- 1/4 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă curcuma
- 3 linguri smântână
- 200 g struguri albi
- pătrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Decojeşti boabele de struguri şi le tai în două, pe lungime. Treci fileurile prin făină.
Topeşti untul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Tai ceapa solzişori, o căleşti 5 minute în unt, amestecând periodic, până devine sticloasă.
Adaugi fileurile de pui şi le prăjeşti pe fiecare parte, câte 2 minute.
Stingi cu şampania şi bulionul dizolvat şi laşi să dea în clocot, după care continui fierberea la foc mic, 1/2 oră, până când se pătrunde carnea.
Scoţi fileurile pe un platou şi le păstrezi la cald. Amesteci într-un castron migdalele măcinate, usturoiul curăţat şi zdrobit, boiaua, curcuma, sare şi smântână.
Le adaugi în sosul din tigaie şi laşi sosul să fiarbă 3 minute, amestecând.
Presari boabele de struguri şi continui fierberea 3 minute, la foc mic. Torni sosul peste fileuri şi decorezi cu pătrunjel verde.
Pui in sampanie cu struguri si migdale
Pofta buna!
N-am facut pana acum pui in sampanie