Pui cu sfeclă, mere şi ceapă
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu sfecla, mere si ceapa din: piept de pui, sfecla, mere, ceapa, migdale, stafide, seminte de chimen, unt, sare si piper.
- 2 bucati piept de pui
- 4 sfecle mici
- 4 mere
- 4 cepe
- 4 linguri migdale
- 4 linguri stafide
- 1 lingurita seminte de chimen
- 4 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoateţi cotoarele merelor şi o parte din miez, puneţi în fiecare câte 1 linguriţă unt. Condimentaţi interiorul merelor cu sare şi piper şi umpleţi-le cu un amestec de migdale zdrobite, stafide înmuia¬te. Puneţi-le într-o tavă, cu 100ml apă.
Lângă ele aşezaţi sfeclele curăţate de coajă şi cepele, tăia¬te în rondele mai groase. Ungeţi carnea cu un strat gros de unt şi presăraţi deasupra chimenul, sare şi piper. Puneţi tava la copt, la foc potrivit, pentru cel puţin 40 de mi¬nute. Stropiţi din când în când in¬gredientele cu sosul scurs în tavă.
Pui cu sfeclă, mere şi ceapă
Pofta buna!