Pui Shanghai cu piure
PrinteazaO reteta delicioasa de pui shanghai cu: piept de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte dulce, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei.
- două piepturi de pui
- 100 g făină
- 50 g seminţe de susan
- două ouă
- doi dovlecei
- 4 cartofi
- o ţelină mică
- 200 ml lapte dulce
- 3 căţei de usturoi
- o lămâie
- roşii cherry
- castraveţi muraţi
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi mai mici. Se fierb separat în apă cu sare, se scurg, se pasează, se amestecă bine cu laptele dulce şi puţin ulei.
Se condimentează, se mixează şi se păstrează la cald. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie în bucăţi mici şi se pun într-un castron împreună cu usturoiul pisat şi sucul de lămâie.
Se condimentează, se amestecă şi se lasă să stea zece minute. Se scurg de suc, se trec prin ou bătut, prin făină şi din nou prin ou bătut. Se trec apoi prin seminţele de susan şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii.
Dovleceii se spală, se taie rondele, se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un platou.
Se aşază alături puiul prăjit, piureul de cartofi cu ţelină şi se presară pătrunjel tocat.
Pofta buna!