Pui shanghai cu legume
PrinteazaPui shanghai cu legume din: piept de pui, amestec de legume, caise uscate, oua, ceapa, faina, usturoi, boia iute, sos de soia, ghimbir, sare, piper, curry.
- doua piepturi de pui
- o punga de amestec de legume chinezesti
- 100 g caise uscate
- 3 oua
- o cepaa alba
- 200 g faina
- doi catei de usturoi
- o lingurita cu boia iute
- doua linguri cu sos de soia
- 5 g ghimbir
- sare
- piper
- ulei
- curry
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii potrivit de groase. Se pun într-un bol cu sosul de soia, boiaua iute, usturoiul curăţat de foi şi pisat. Se adaugă puţin ulei, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru circa o oră.
Intr-un bol separat se amestecă ouăle cu făina, sare şi piper după gust şi caisele uscate tocate mărunt. Se trec bucăţile de carne prin amestec, se pun în ulei încins şi se prăjesc la foc mediu până devin aurii.
Se scot pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun legumele chinezeşti, se condimentează, se adaugă ghimbirul ras şi se prăjesc la foc mediu cinci-zece minute.
Se scot într-un bol şi se servesc calde, alături de puiul shanghai.
In aluatul pentru carnea de pui se mai poate adauga si pudra de curry.
Pui shanghai cu legume
Pofta buna!