Pui Shanghai cu sos de ananas
PrinteazaO reteta de pui Shanghai cu sos de ananas din: ardei iute, file de piept de pui, miere, sos de soia, supa, taitei de orez, sare, suc de ananas, amidon si ananas.
- 2 ardei iuţi roşii
- 600 g file de piept de pui
- 1/2 linguriţă miere fluidă
- 3 linguri sos de soia
- 250 ml supă
- 250 g tăiţei de orez
- sare
- 200 ml suc de ananas
- 2 linguri amidon
- 250 g bucăţi de ananas din conservă
Mod de preparare:
Se spală ardeii iuţi, se taie în două pe lung şi se toacă. Se spală fileurile şi se şterg; se aşază într-o formă de sufleu. Se amestecă mierea cu sos de soia, se ung bucăţile de pui cu acest amestec şi se dau la frigider cca 30 min.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toarnă supa peste bucăţile de pui şi se coace carnea la cuptor cca 40 min. Intre timp se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare şi se scurg. Se scot fileurile din forma în care s-au copt, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească puţin.
Se toarnă într-o crăticioară sosul din tavă, se adaugă suc de ananas şi se lasă să fiarbă la foc iute, fără capac. Se dizolvă amidonul în apă rece şi se adaugă în sos; se lasă să dea în clocot. Se lasă să se scurgă ananasul şi se taie cubuleţe; se încălzeşte.
Se scurg pastele şi se servesc alături de pui şi ananas. Se ornează cu pătrunjel sau coriandru verde şi cu seminţe de susan negre.
Pui Shanghai cu sos de ananas
Pofta buna!