Pui „Sichuan” rapid
PrinteazaPui „Sichuan” rapid din: piepţi de pui, amidon, ulei, usturoi, sos soia, oţet alb de vin, cepe verzi, apă, zahăr, piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute).
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui
- 3 linguri amidon
- 1 lingură ulei
- 3 căţei usturoi tocaţi
- 5 linguri sos soia
- 1,5 linguri oţet alb de vin
- 6 cepe verzi tăiate în bucăţi de 2-3 cm
- 1/4 pahar apă
- 1 linguriţă zahăr
- 1/8 lingura piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute)
Mod de preparare:
Se curăţă pieptul de oase şi piele şi se taie carnea în cubuleţe de unul-doi centimetri. Se trece puiul prin amidon.
Se încinge uleiul în wok sau tigaie şi se adaugă puiul şi usturoiul. Când puiul este puţin rumenit, se adaugă sosul de şoia, oţetul, zahărul şi apa.
Se acoperă şi, peste trei minute, se adaugă ceapa verde şi ardeiul roşu. Se mai lasă două minute pe foc.
Pofta buna!
Nu-mi place puiul asta!