din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]
Pui Sichuan
PrinteazaPui Sichuan din: carne de pui, ardei, fasole pastai, alune, ceapa, ghimbir, usturoi, ulei, piper de Sichuan, sos de soia, vin chinezesc, otet din orez, zahar, amidon, sare.
Ingrediente:
- 270 g carne de pui
- 2 ardei grasi rosii
- 6 ardei iuţi uscaţi
- 100 g fasole păstăi
- 30 g alune neprăjite
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt
- 1 căţel usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă piper de Sichuan
Pentru marinadă:
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură vin chinezesc
Pentru sos:
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguriţe oţet din orez
- 1 praf zahăr pudră
- 1 linguriţă amidon
- 4 linguri apă
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Carnea se taie în fâsii lungi care se pun la marinat cu ingredientele mentionate. Într-o lingură de ulei se rumenesc alunele si se scot pe hârtie absorbant. Toate ingredientele pentru sos se amestecă.
În uleiul rămas se rumenesc ardeii uscati, fără seminte, şi piperul. lasă un minut, se adaugă carnea, se lasă 2-3 minute, se adaugă ardeiul gras, fasolea, ghimbirul şi usturoiul.
măreste focul, se amestecă sosul si se toarnă, se amestecă rapid si, după 30 de secunde, se trage valul de pe foc. adaugă ceapa, se amestecă, se pun alunele, se amestecă şi se aduce la masă.
Pofta buna!
Ravioli, Pierogi și Dumplings: O Călătorie Globală prin Poveștile Plăcintelor Umplute
O Călătorie Globală prin Poveștile Plăcintelor Umplute. Plăcintele umplute sunt o prezență constantă în bucătăriile din întreaga lume, fiecare cultură adaptându-le după propriile tradiții și ingrediente locale. De la ravioli italieni la pierogi polonezi și dumplings asiatici, aceste preparate culinare împărtășesc o structură similară – o învelitoare exterioară moale care ascunde […]