Pui cu smântână şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu smantana si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, smantana vegetala, faina, delikat, cimbru, foid e dafin, boabe de piper negru, usturoi, sare si piper.
- 2 bucati de piept de pui (circa 1kg)
- 1/2 kg de ciuperci din conserva
- 300 g smantana vegetala
- 2 linguri faina
- delikat
- cimbru
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper negru
- 3-4 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele mici, spălaţi-le şi uscaţi-le bine cu ajutorul unui şervet de bucătărie curat.
Lăsaţi-le la marinat cca. 2 ore într-un castron, după ce aţi turnat peste ele mujdei de usturoi, în care aţi adăugat şi sare, piper alb, boabe de piper negru şi foi de dafin.
Fierbeţi puţin bucăţile de pui în apă cu Delikat. Apoi, prăjiţi-le într-o lingură de unt, cât să se rumenească puţin.
La puiul prăjit astfel adăugaţi ciupercile tăiate şi zeama în care carnea a fiert la început.
Când totul începe să fiarbă, turnaţi smântână vegetală, amestecată în prealabil cu 2 linguri de făină, şi mai lăsaţi amestecul să dea în 2-3 clocote.
Puteţi servi puiul şi ciupercile pregătite astfel cu o garnitură de tagliatelle, ornând totul cu câteva frunze de pătrunjel.
Pui cu smântână şi ciuperci
Pofta buna!