Pui cu smantana si dovlecei
PrinteazaPui cu smantana si dovlecei din: piept de pui, ceapa, dovlecei, smantana, vin, ulei, usturoi, unt, marar.
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui dezosaţi
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 dovlecei
- 150 g smântână
- 100 ml vin
- 4 linguri cu ulei
- 2 căţei de usturoi
- 50 g unt
- câteva fire de mărar verde pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală dovleceii, taie-i în felii groase, sărează-i şi lasă-i să stea cinci minute, încinge untul şi căleşte-i până se înmoaie.
Adaugă usturoiul pisat mărunt.
Spală pieptul de pui şi taie-l felii de mărimea unui deget. Spală ceapa şi tai-o în bucăţi. încinge uleiul şi căleşte iute mai întâi ceapa, apoi puiul.
Când carnea începe să se rumenească, toarnă vinul, sărează şi lasă să se înăbuşe 15 minute.
Pune smântână şi mai dă într-un clocot.
Aşază dovleceii deasupra şi presară mărarul tăiat mărunt.
Pui cu smantana si dovlecei
Pofta buna!