Pui cu smantana si dovlecei

Printeaza

Pui cu smantana si dovlecei din: piept de pui, ceapa, dovlecei, smantana, vin, ulei, usturoi, unt, marar.

Ingrediente:

  • 2 piepţi de pui dezosaţi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 dovlecei
  • 150 g smântână
  • 100 ml vin
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • câteva fire de mărar verde pentru decor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii, taie-i în felii groase, sărează-i şi lasă-i să stea cinci minute, încinge untul şi căleşte-i până se înmoaie.

Adaugă usturoiul pisat mărunt.

Spală pieptul de pui şi taie-l felii de mărimea unui deget. Spală ceapa şi tai-o în bucăţi. încinge uleiul şi căleşte iute mai întâi ceapa, apoi puiul.

Când carnea începe să se rumenească, toarnă vinul, sărează şi lasă să se înăbuşe 15 minute.

Pune smântână şi mai dă într-un clocot.

Aşază dovleceii deasupra şi presară mărarul tăiat mărunt.

 

Pui cu smantana si dovlecei

Pui_cu_smantana_si_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.