Pui cu smântână şi legume
PrinteazaO reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci.
- 600 g piept de pui
- sare
- piper
- 4 fire pătrunjel
- 4 felii bacon
- 250 g ceapă roşie
- 400 g morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3 linguri ulei de germeni de porumb
- 250 ml smântână
- 1 linguriţă amidon
- 1 lingură concentrat de legume deshidratate
- 1 lingură supă de ciuperci deshidratată
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se curăţă pătrunjelul şi se rup frunzuliţele. Câteva dintre ele se aşază pe carne, care se înfăşoară în câte o felie de bacon. 2 Se curăţă ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel.
Se taie ceapa felii, morcovii şi rădăcina de pătrunjel în cubuleţe. Se prăjesc piepţii în 2 linguri de ulei încins timp de cca 18 minute, întorcându-i ocazional. Se căleşte ceapa în restul de ulei. Se adaugă morcovii şi rădăcina de pătrunjel şi se mai călesc 2 min.
Se adaugă amidonul dizolvat în 200 ml apă, concentratul de legume şi praful de supă de ciuperci. La final se înglobează smântână, se lasă să dea un clocot şi se reduce focul. Se mai lasă să fiarbă 5 min.
Se aşază fileurile cu sos pe farfurii şi se ornează cu restul de pătrunjel. Se oferă eventual alături o garnitură de orez.
Pui cu smântână şi legume
Pofta buna!