Pui cu smantana, patrunjel si frunze de dafin
PrinteazaPui cu smantana, patrunjel si frunze de dafin din: piept de pui, pesmet, smântână, pătrunjel, rosii uscate, unt, ulei, ceapa, mustar boabe, vin alb, supa de pui, frunze de dafin, sare de mare, piper negru.
Ingrediente pentru umplutura:
- 1/4 ceaşcă cu pesmet
- 75 ml smântână, la temperatura camerei
- 5 g pătrunjel tocat
- 35 g roşii uscate
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu ulei
- 4 bucăţi piept de pui, cu piele, dezosate
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingură cu unt
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 linguri cu muştar cu boabe
- 1 ceaşcă cu vin alb
- 2 ceşti cu supă de pui
- 1 ceaşcă cu smântână
- 3 frunze de dafin
- 1 0 g pătrunjel tocat
- sare de mare şi piper negru
Mod de preparare:
Pentru umplutura, amesteca impreuna toate ingredientele si asezoneaza.
Taie o deschidere mica in partea mai groasa a pieptului de pui, apoi introdu cutitul si taie un buzunar mai mare.
Impinge umplutura in buzunrul astfel facut. Fixeaza cu o scobitoare.
Incalzeste o tigaie, pune untul si uleiul si lasa sa se incalzeasca.
Aduga carnea de pui cu pilea in jos si las-o sa se rumeneasca. Intoarce si pe cealalta parte.
Pune capacul pe tigaie si lasa carnea de pui sa se gateasca timp de 4-5 minute. Scoate bucatile de pui din tigaie si pune-le deoparte.
Pentru sos: pune untul in tigaia curata si rumeneste ceapa. Adaugă muştarul, vinul şi supa de pui.
Pune şi pieptul de pui rumenit, lasă focul mic şi acoperă tigaia. Găteşte-l timp de 10-12 de minute.
Scoate capacul, adaugă smântână şi frunzele de dafin şi mai fierbe foarte uşor pentru încă 5 minute.
Stinge focul, presară pătrunjelul şi condimentează. Serveşte cu piure de cartofi.
Pui cu smantana, patrunjel si frunze de dafin
Pofta buna!