Pui cu smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu smantana din: ulei de masline, copane de pui, usturoi, ceapa, vin alb, supa de legume, smantana, sturguri si tarhon.
- 2 linguri ulei de masline
- 12 buc copane dezosate de pui, circa 1 kg
- 3 catei de usturoi, taiati felii
- 1 ceapa, tocata
- 200 ml vin alb, sec
- 300 ml supa de legume
- 200 ml smantana
- 250 g struguri fara samburi, taiati in doua
- 4 fire tarhon
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. incinge 1 lingură ulei şi rumeneşte copanele uniform; transferă într-o tavă rezistentă la cuptor.
Adaugă uleiul rămas şi sotează ceapa, usturoiul şi ţelina, la foc mic, 10 minute.
Adaugă vinul alb, supa de legume, sare şi piper şi fierbe 5 minute. Adaugă smântână şi toarnă peste carne. Acoperă vasul cu folie din aluminiu şi dă la cuptor 20 de minute.
Adaugă strugurii şi tarhonul şi dă din nou la cuptor 20-25 de minute.
Pui cu smantana
Pofta buna!