Pui cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu smantana din: ulei de masline, copane de pui, usturoi, ceapa, vin alb, supa de legume, smantana, sturguri si tarhon.

Ingrediente:Pui cu smantana

  • 2 linguri ulei de masline
  • 12 buc copane dezosate de pui, circa 1 kg
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 1 ceapa, tocata
  • 200 ml vin alb, sec
  • 300 ml supa de legume
  • 200 ml smantana
  • 250 g struguri fara samburi, taiati in doua
  • 4 fire tarhon

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. incinge 1 lingură ulei şi rumeneşte copanele uniform; transferă într-o tavă rezistentă la cuptor.

Adaugă uleiul rămas şi sotează ceapa, usturoiul şi ţelina, la foc mic, 10 minute.

Adaugă vinul alb, supa de legume, sare şi piper şi fierbe 5 minute. Adaugă smântână şi toarnă peste carne. Acoperă vasul cu folie din aluminiu şi dă la cuptor 20 de minute.

Adaugă strugurii şi tarhonul şi dă din nou la cuptor 20-25 de minute.

Pui cu smantana

Pui cu smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.