Pui cu sos alb si orez
PrinteazaPui cu sos alb si orez din: piepturi de pui, praz, lapte de cocos, ghimbir, orez, ardei capia, morcovi, ceapa, amidon alimentar, cimbru, semine de mac, ulei de masline, sare, piper, rozmarin.
- doua piepturi de pui
- un fir de praz
- 300 ml lapte de cocos
- o lingurita cu ghimbir ras
- 100 g orez
- doi ardei capia
- un morcov
- o ceapa alba
- amidon alimentar
- cimbru uscat
- seminte de mac
- ulei de masline
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie bucăţele. Se condimentează, apoi se prăjesc în puţin ulei de măsline împreună cu ghimbirul. Se scot într-un bol şi în uleiul rămas se prăjeşte prazul tăiat mărunt. Se condimentează, se pune puiul prăjit şi se toarnă laptele de cocos.
Se fierb zece minute la foc mediu, se adaugă o lingură cu amidon dizolvat în puţină apă şi o linguriţă cu seminţe de mac. Se fierb până se îngroaşă sosul, se opreşte focul şi se păstrează la cald. Ardeii se curăţă de seminţe şi se spală, morcovul se curăţă de coajă şi după ce se spală se dă prin râzătoare sau se taie cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se căleşte două minute ceapa tocată mărunt apoi se adaugă morcovul şi ardeii. Se călesc până se înmoaie, se adaugă orezul spălat, se călesc două minute apoi se toarnă apă cât să le depăşească cu două degete.
Se condimentează şi se fierbe totul până se umflă orezul, apoi se serveşte alături de puiul cu sos.
La amestecul de orez cu legume se mai poate adauga si rozmarin proaspat tocat.
Pui cu sos alb si orez
Pofta buna!