Pui Marinat cu Ghimbir și Citrice din: piept de pui, suc de portocale, suc de lamaie, sos de soia, ghimbir, usturoi, miere, sare, piper, ulei. Perfectă pentru iubitorii de gusturi complexe și echilibrate, această rețetă combină dulceața și aciditatea citricelor cu aroma picantă a ghimbirului, creând un echilibru gustativ spectaculos. Este o alegere ideală atât […]
Pui cu sos alb si taitei
PrinteazaPui cu sos alb si taitei din: pulpe de pui, taitei, unt, sare, faina, lapte, smantana, piper.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1 pachet taitei lati
- 1 lingura unt
- sare
pentru sos:
- 150 g unt
- 100 g faina
- 400 ml lapte
- 100 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă şi puţină sare, fierbi tăiţeii potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.
Speli carnea, tamponezi pulpele cu şervet absorbant pentru eliminarea excesului de apă. Incingi cuptorul, ungi fiecare pulpă cu unt, le pui într-un vas termorezistent şi le laşi la copt până se rumenesc.
Le mai stropeşti din când în când cu grăsimea lăsată în vas.
Când au fiert tăiţeii, îi strecori şi îi treci prinjet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere.
Pentru sos, topeşti untul, adaugi făina, laptele şi amesteci încontinuu. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe.
Cu 2-3 minute înainte de a lua de pe foc, torni şi smântână, potriveşti de sare şi piper şi laşi 1-2 minute.
Serveşti sosul cald, turnat peste pulpa de pui şi tăiţeii aşezaţi în farfurie.
Pui cu sos alb si taitei
Pofta buna!
Pui cu Portocale și Rozmarin din: pui, portocale, rozmarin, ulei, sare, piper, miere, supa. Această combinație rafinată, în care dulceața portocalelor și aroma pătrunzătoare a rozmarinului se împletesc perfect cu suculența cărnii de pui, va transforma orice cină într-o ocazie specială. Descoperiți cum să pregătiți acest deliciu culinar, care nu doar că va încânta papilele […]