Tamales cu sos Mole și Pui din: porumb, supa de pui, untura, praf de copt, sare, piept de pui, sos mole, ceapa, usturoi, sare, piper. Descoperă o comoară a gastronomiei mexicane cu această rețetă autentică. Această preparație îmbină fragedea cărnii de pui cu intensitatea și complexitatea sosului Mole, oferind o experiență culinară de neuitat. Tamales, […]
Pui in sos de bere cu ciuperci
PrinteazaPui in sos de bere cu ciuperci din: ciocanele de pui, ciuperci, praz, ardei, busuioc, sare, piper, boia dulce, usturoi, unt, bere, rozmarin.
- 8 ciocanele de pui
- 300 g ciuperci
- 2 fire praz
- 1 ardei rosu
- busuioc proaspat
- sare
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura unt
- 2 litri bere
- rozmarin
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de apă. Aşezi ciocănelele de pui într-o tavă.
Torni berea şi adaugi usturoiul pisat. Presari busuiocul proaspăt tocat, piperul şi rozmarinul. Laşi la baiţ 10-12 ore.
Speli ciupercile şi le tai felii. Ardeiului îi elimini seminţele, îl speli şi îl tai feliuţe.
Prazului îi îndepărtezi primele două frunze, îl dai sub jet de apă rece şi îl feliezi.
Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi legumele peste care presari boiaua dulce, sarea şi piperul după gust. Incingi cuptorul.
Laşi carnea la copt 30-35 de minute, până când cantitatea de bere se reduce la jumătate.
Serveşti cald cu garnitura de legume şi opţional cu cartofi natur şi frunze de busuioc.
Pui in sos de bere cu ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpe sau aripioare de pui in sos de soia
Pulpe sau aripioare de pui in sos de soia din: sos de soia, zahar, ulei, pudra de ghimbir, condimente, ceapa verde, pulpe sau aripioare de pui. Pulpe sau aripioare de pui in sos de soia se pot servi alaturi de o salata de legume (reteta aici) sau o garnitura de orez (reteta aici). Ingrediente: […]
Pofta buna!