Pui cu sos de ceapa si boia
PrinteazaPui cu sos de ceapa si boia din: pulpe superioare de pui, ceapă verde, usturoi, boia, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 pulpe superioare de pui
- 3 legături ceapă verde
- 4 căţei usturoi
- 2 linguriţe boia
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei încins, se pune ceapa la călit, după ce a fost curăţată $i tăiată mărunt. Se amestecă pentru a nu se prinde de vas şi, când a început să se înmoaie, se adaugă boiaua.
Se lasă un minut şi se adaugă pulpele de pui şi se lasă să se rumenească, până ce îşi schimbă culoarea.
Se toarnă apoi câte 200 ml de apă, în mai multe reprize, până ce carnea se fierbe, sub capac.
Se lasă la fiert în funcţie de cât de scăzut se doreşte a fi sosul.
Spre sfârşit, se adaugă usturoiul, sarea şi piperul.
Pui cu sos de ceapa si boia
Pofta buna!