Rulouri de pui cu sos de capsuni din: piept de pui, capsuni, cascaval, miere, unt, lamaie, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 piept de pui file 250 g căpşune 150 g caşcaval 1 lingură cu miere 1 lingură cu unt 1/2 lămâie sare piper busuioc oregano boia dulce ulei de măsline Mod de preparare: Spală […]
Pui cu sos de ciuperci
PrinteazaPui cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ulei de arahide, faina, smantana, patrunjel, ceapa verde, usturoi, boia dulce, sare, piper.
- doua piepturi de pui mai mari
- 300 g ciuperci
- 100 ml ulei de arahide
- o lingura cu faina
- 200 ml smantana
- o legatura de patrunjel
- o legatura de ceapa verde
- doi catei de usturoi
- o lingurita cu boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală şi partea albă se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie felii subţiri.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ciupercile şi se prăjesc până devin aurii, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocat şi se mai ţin două minute pe foc.
Intr-un bol se amestecă smântână cu făina şi puţină apă, sare şi piper.
Se toarnă peste ciupercile prăjite, se amestecă şi se pun din nou pe foc. Se ţin până începe să se îngroaşe sosul, eventual adăugând puţină apă dacă este prea gros.
Piepturile de pui se spală, se dezosează, se ung cu ulei şi se presară cu boia, sare şi piper.
Se frig pe grătarul încins sau se pun într-o tavă la cuptor cu puţină apă şi se lasă până ce pielea devine aurie şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Se serveste totul fierbinte, presarand cu frunzele verzi de la ceapa si patrunjel tocate marunt.
Pui cu sos de ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui cu legume si sos de rosii
Pui cu legume si sos de rosii din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei, suc de rosii, sare, piper, ulei, busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 roşii 1 fir de praz 3-4 căţei de usturoi 1 morcov 1 ardei gras 1 ceaşcă de suc de roşii sare piper busuioc ulei […]
Pofta buna!