Pui cu sos condimentat

Printeaza

Pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de lamaie, boia dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de pui, smantana si patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g pulpe dezosate, taiate bucati mari
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita chimen
  • 20 g ghimbir, razuit
  • 4 catei de usturoi, taiati felii
  • 1 ceapa mica rosie, taiata julien
  • 150 ml iaurt
  • 1 lingurita condimente garam masale
  • ulei de masline, pentru uns

pentru sos:

  • 1 lingura pasta de rosii
  • 15 g ghimbir, razuit
  • 1 lingurita zahar
  • 175 ml supa limpede de pui
  • 250 ml smantana
  • o legatura mica de patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Stropeste carnea cu zeama de lamaie si presara cu boia. Lasa sa stea deoparte 20 de minute.

Marunteste ingredientele ramase (in afara de ulei), adauga peste carne si lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, intr-un vas acoperit la rece.

Incinge grilul. Unge o tava cu ulei si asaza bucatile de carne si da la gril 8-10 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana se patrund.

Intre timp, pune intr-un vas, pe foc, pasta de rosii, ghimbir, zaharul si supa si fierbe 5 minute.

Ia vasul de pe foc si adauga smantana si coriandrul, incalzeste din nou, fara sa fiarba.

Adauga carnea rumenita si amesteca.

 

Pui cu sos condimentat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.