Gnocchi cu Sos de Brânză Albastră – este o rețetă rafinată și plină de savoare, perfectă pentru iubitorii de brânzeturi și pentru cei care doresc să își răsfețe papilele gustative cu un preparat gourmet. Textura pufoasă a gnocchi-urilor se combină perfect cu aroma intensă și cremoasă a sosului de brânză albastră, rezultând un fel de […]
Pui cu sos curry si legume
PrinteazaPui cu sos curry si legume din: piept de pui, ardei gras, dovlecel, ghimbir, usturoi, ulei, pasta de curry verde, pasta de curyy rosu, lapte de cocos, amidon, sare, sos de soia.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel sau zicchini mic
- 1 lingura ghimbir ras
- 1 lingura usturoi tocat marunt
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingura pasta curry verde
- 1 lingurita pasta curry rosu
- 1 cutiuta cu lapte de cocos (200 ml)
- 1 lingurita amidon
- sare
- sos de soia
Mod de preparare:
Pui cu sos curry si legume: Tăiaţi puiul cubuleţe, ardeiul bucăţi şi dovlecelul rondele, încingeţi uleiul într-o tigaie, la foc iute, adăugaţi ghimbirul şi usturoiul, pe care le căliţi câteva secunde, amestecând.
Adăugaţi puiul şi amestecaţi bine, timp de 3-4 min, apoi adăugaţi legumele pe care le căliţi împreună cu puiul încă 3-4 min, cât să se înmoaie dar să rămână al dente.
Peste acest amestec puneţi pasta de curry roşie şi verde, puţină apă, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă 2 min.
Turnaţi apoi laptele de cocos şi mai fierbeţi mâncarea câteva minute. Gustaţi şi potriviţi de sare.
Dizolvaţi amidonul în 2 linguri de apă rece şi-1 turnaţi în tigaie, pentru a face sosul mai consistent. Amestecaţi. Când sosul s-a îngroşat, opriţi focul.
Serviţi puiul cu sos curry şi legume alături de orez fiert (basmati sau thai), stropit cu sos de soia.
Pofta buna!
Gnocchi cu Sos de Brânză Albastră