Pui in sos dulce-acrisor

Printeaza

O reteta de pui in sos dulce acrisor din: piept de pui, pesmet, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, ardei, rosii, sare grunjoasa, piper, ulei, otet balsamic, ceapa verde si miere.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 100 g pesmet
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 4 ardei
  • 2 rosii
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • o legatura ceapa verde
  • o lingura miere

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se taie cubulete. Se lasă 5-10 minute în apă clocotită, se scurge şi se dă cu sare si piper, după gust.

Se perpeleşte pesmetul în ulei, se adaugă şi se rumeneşte şi carnea, apoi se bagă în cup­tor până se pătrunde bine.

Se spală ardeii, ceapa şi roşiile. Se pun toate într-un bol şi se pasează. Pasta de legume se amestecă cu ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi piper şi se scad pe aragaz.

Mierea se adaugă la sfârşit şi se toarnă peste puiul crocant. Se ornează cu ceapă verde tocată mărunt.

Pui in sos dulce-acrisor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.