Pui cu Sos de Lamaie si Usturoi

Printeaza

Pui cu Sos de Lamaie si Usturoi – o reteta savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru orice ocazie. Aceasta combinatie de arome ofera un gust delicios si revigorant, iar ingredientele sale sunt pline de nutrienti esentiali pentru o alimentatie echilibrata.

Descopera cum sa prepari un pui cu sos de lamaie si usturoi care va incanta papilele gustative ale intregii familii!

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui – Pieptul de pui este o sursa excelenta de proteine slabe, esentiale pentru dezvoltarea si repararea muschilor.
  • 4 catei de usturoi – Usturoiul adauga un gust intens si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • 2 lamai (zeama si coaja rasa) – Lamaia ofera un gust proaspat si acidulat si este bogata in vitamina C, care intareste sistemul imunitar.
  • 3 linguri de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline extra-virgin este o sursa buna de grasimi sanatoase si are proprietati antiinflamatorii.
  • 200 ml de supa de pui – Supa de pui adauga profunzime gustului si nutrienti esentiali.
  • 1 lingurita de miere – Mierea adauga o nota de dulceata naturala si are proprietati antibacteriene.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul amplifica aromele si adauga un plus de savoare.
  • Patrunjel proaspat pentru decor – Patrunjelul proaspat adauga o nota de culoare si este bogat in vitamine si minerale.

 

Modul de Preparare

Spala si usuca bucatile de piept de pui. Pieptul de pui este o carne slaba si sanatoasa, ideala pentru o dieta echilibrata.

Intr-un bol mare, combina 2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie, coaja rasa de lamaie, usturoiul tocat, sare si piper. Adauga bucatile de pui si lasa-le la marinat timp de 30 de minute. Marinarea imbunatateste gustul si fragezeste carnea.

Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Uleiul de masline extra-virgin adauga o savoare bogata si contribuie cu grasimi sanatoase.

Adauga bucatile de pui in tigaie si gateste-le 6-7 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si bine gatite. Puiul bine gatit este sigur pentru consum si plin de proteine.

Scoate puiul din tigaie si pastreaza-l la cald. In aceeasi tigaie, adauga supa de pui, zeama de la a doua lamaie, mierea si lasa-le sa fiarba timp de 5 minute, amestecand ocazional. Acest sos combina arome proaspete si dulci, creand un contrast delicios.

Adauga usturoiul ramas si gateste-l pentru inca 2 minute. Usturoiul adauga un gust puternic si beneficii pentru sanatate.

Pune bucatile de pui inapoi in tigaie si acopera-le cu sosul de lamaie si usturoi. Decoreaza cu patrunjel proaspat tocat. Patrunjelul adauga prospetime si un plus de nutrienti.

Reteta Pui cu Sos de Lamaie si Usturoi

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de marinare: 30 minute
  • Timp de gatire: 20 minute
  • Timp total: 1 ora 5 minute

Valori Nutritionale (per portie de 200 g)

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 35 g
  • Carbohidrati: 5 g
  • Grasimi: 18 g
  • Fibre: 1 g
  • Vitamina C: 30% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
  • Calciu: 4% din DZR
  • Fier: 10% din DZR

 

Puiul cu sos de lamaie si usturoi este o sursa excelenta de proteine slabe, esentiale pentru construirea si repararea tesuturilor musculare.

Lamaia, bogata in vitamina C, intareste sistemul imunitar si ajuta la absorbtia fierului din alimente.

Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antioxidante, contribuind la reducerea riscului de infectii si la protejarea celulelor impotriva daunelor.

Uleiul de masline extra-virgin ofera grasimi mononesaturate, care sprijina sanatatea inimii si reduc inflamatia. Aceasta reteta este, de asemenea, saraca in carbohidrati, fiind potrivita pentru dietele low-carb.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.