Pui in sos de lamaie
PrinteazaO reteta de pui in sos de lamaie din: piept de pui, smantana, lapte, mozzarella, ceapa, vin alb sec, suc de lamaie, unt, faina, cimbru, sare si piper.
- 1 piept de pui
- 150 ml smantana
- 200 ml lapte
- 200 g branza mozzarella
- 1 ceapa
- 50 ml vin alb sec
- 50 ml suc de lamaie
- 2 lingurite cu unt
- 50 g faina
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui in cubulete si ceapa foarte marunt. Separat, pune faina cu un praf de cimbru, sare si piper. Introdu si cubuletele de pui si scutura bine pana ce sunt acoperite toate bucatile.
Rumeneste carnea impreuna cu ceapa si untul topit. Singe cu vinul si zeama de lamaie, toarna usor laptele. Lasa pe foc 15 minute, potriveste gustul de sare si incorporeaza smantana si mozzarella taiata cubulete.
Repartizeaza compozitia in castronele si lasa-le la cuptor, la foc moderat, cel mult zece minute.
Pui in sos de lamaie
Pofta buna!