Pui cu sos si legume
PrinteazaO reteta de pui cu sos si legume din: copane de pui, usturoi, unt, sofran, sare, piper, amestec de legume, maioneza, sfecla rosie, telina, smantana, patrunjel si ceapa rosie.
- 8 copane pui
- 4 fire usturoi
- 50 g unt
- şofran
- sare
- piper
- 600 g amestec legume
- 3 linguri maioneză
- 100 g sfeclă roşie fiartă
- 50 g ţelină rădăcină
- 100 ml smântână
- o legătură pătrunjel
- o ceapă roşie
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală usturoiul şi se pisează, apoi se amestecă cu sare, piper şi unt. Se ung pulpele de pui, după care se pun într-o tavă. Se acoperă cu un capac şi se rumenesc în cuptor la 180°C.
Sfecla roşie si rădăcina de ţelină se dau pe răzătoarea mică, apoi se amestecă cu smântână până se obţine o pastă. Se trece amestecul de legume prin jet de apă fiartă, se scurg şi se sotează în unt cu sare şi pătrunjel. Pulpele se servesc pe pat de legume, cu maioneză şi pastă de sfeclă.
Pui cu sos si legume
Pofta buna!