Pui în sos de muştar
PrinteazaPui în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de dijon, sare si piper.
- 8 ciocanele
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa alba
- 100 ml vin alb sec
- sare
pentru sosul de mustar:
- 2 linguri otet de vin alb
- 2 linguri de apa
- 1/2 lingurita piper alb, macinat grosier
- 2 galbenusuri
- 100 g unt nesarat
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura mustar iute de Dijon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ciocănelele, le pudrezi cu sare, le aşezi într-o formă termorezistentă, le stropeşti cu ulei şi torni în vas 100 ml de apă şi 100 ml vin alb sec.
Adaugi în formă, alături de carne, ceapa tăiată rondele, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 de minute. La jumătatea timpului destinat preparării, întorci bucăţile de carne şi le laşi să se rumenească.
Separat, amesteci oţetul, apa, untul şi piperul şi le fierbi, la foc mic, circa un minut. Strecori lichidul, îl laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile şi amesteci bine.
Aşezi vasul în bain-marie şi fierbi sosul, amestecând permanent, până se îngroaşă, devine cremos şi omogen. Asezonezi cu zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust.
La sfârşit, adaugi o lingură de muştar iute de Dijon, amesteci bine, apoi torni sosul peste ciocănelele aşezate pe un platou cald şi le serveşti imediat.
Pui în sos de muştar
Pofta buna!