Pui în sos de muştar

Printeaza

Pui în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de dijon, sare si piper.

Ingrediente:Pui_în_sos_de_mustar

  • 8 ciocanele
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa alba
  • 100 ml vin alb sec
  • sare

pentru sosul de mustar:

  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 lingurita piper alb, macinat grosier
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt nesarat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar iute de Dijon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ciocănelele, le pudrezi cu sare, le aşezi într-o formă termorezistentă, le stro­peşti cu ulei şi torni în vas 100 ml de apă şi 100 ml vin alb sec.

Adaugi în formă, ală­turi de carne, ceapa tăiată rondele, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 de minute. La jumătatea timpului destinat preparării, întorci bucăţile de carne şi le laşi să se rumenească.

Separat, amesteci oţetul, apa, untul şi piperul şi le fierbi, la foc mic, circa un minut. Strecori lichidul, îl laşi să se răcească, apoi adaugi gălbe­nuşurile şi amesteci bine.

Aşezi va­sul în bain-marie şi fierbi sosul, amestecând permanent, până se îngroaşă, devine cremos şi omogen. Asezonezi cu zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust.

La sfârşit, adaugi o lingură de muştar iute de Dijon, amesteci bine, apoi torni sosul peste ciocănelele aşezate pe un platou cald şi le serveşti imediat.

Pui în sos de muştar

Pui_în_sos_de_mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.