Pui cu sos de pătrunjel

Printeaza

Pui cu sos de pătrunjel din: pui, lamaie, usturoi, rozmarin, lapte dulce, ceapa, frunza de dafin, unt, faina, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Pui_cu_sos_de_patrunjel

  • un pui
  • doua lamai
  • 6 catei de usturoi
  • doua crengute cu rozmarin
  • 300 ml lapte dulce
  • o ceapa
  • o frunza de dafin
  • 35 g unt
  • 25 g faina
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Puiul se spală, se scurge de apă şi se unge cu ulei.

Se condi­mentează în interior şi exterior, se stropeşte cu suc de lămâie şi se intro­duce lămâia întreagă în interiorul carcasei, înţepând-o înainte cu o furculiţă ca să iasă sucul la copt.

Se introduc crenguţele de rozmarin, se aşează pe o tavă şi se toarnă puţină apă.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine auriu şi poate fi pătruns cu o furculiţă, eventual mai adăugând apă pe parcus.

Intr-o oală se pune ceapa tocată, laptele, frunza de dafiin, sare şi piper.

Se fierbe zece minute, se adaugă făina dizolvată cu puţină apă, se amestecă şi se ţine pe foc până ce amestecul s-a îngroşat.

Se lasă să se răcească puţin, se adaugă pătrunjel tocat, se verifică de gust şi se serveşte alături de puiul cald.

Pui cu sos de pătrunjel

Pui_cu_sos_de_patrunjel

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Pui cu sos de rosii si paste

Pui cu sos de rosii si paste

Pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan. Ingrediente: 2 kg rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼ lingurita piper negru busuioc carne de pui 1 pachet paste, fierte parmezan   Mod de preparare: Puneti […]

 

Pulpe de pui cu sos de rodie

Pulpe de pui cu sos de rodie

Pulpe de pui cu sos de rodie din: ceapa, ceapa rosie, coriandru, usturoi, boia dulce, piper cayenne, piper negru, pasta de tamarind, suc de rodie, ketchup, sare, pulpe de pui, seminte de rodie. Ingrediente: 4 cepe, cubulete 4 cepe rosii, cuburi 2 cesti de coriandru proaspat, tocat 10 de catei de usturoi, tocat 2 lingurite […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.